Przepisem na wiosenna pastę z białego sera podzieliła się nasza Czytelniczka Marta Góra.
Składniki
- ser biały (tłusty, półtłusty lub inny)
Dodatki do wyboru
- rzodkiewka
- szczypiorek
- młoda cebulka
- czosnek rozgnieciony
- sól i pieprz
- olej lniany budwigowy ( lub inny lniany)
Wykonanie
Ser biały rozdrobnić (rozgnieść, przepuścić przez praskę; wg uznania), dodać przyprawy i dodatki według gustu. Można wszystkie z wyżej wymienionych, można tylko niektóre. Skropić olejem lnianym. Dokładnie wymieszać. Ponieważ olej lniany stosowany na surowo (nie nadaje się do smażenia i pieczenia) ma specyficzny smak, serek jest najlepszy następnego dnia.
Zobacz koniecznie:Szybkie i zdrowe śniadanie: przepisy na pasty kanapkowe
Zobacz też:Prozdrowotne właściwości olejów spożywczych - hit czy mit?
Zobacz też:Pikantna pasta z marchewki do kanapek
Zobacz też:Wiosenne sałatki z bakaliowym twistem
Zobacz też:TOP 10 przepisów na pyszne sałatki
Zobacz też: TOP 12 najlepszych, prostych sałatek
Zobacz też:TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad
Zobacz też:TOP 7 przepisów na lekkie dania z makaronem
Zobacz też:Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji na dania ze szparagami
Zobacz też:Przyprawy w kuchni. Dlaczego warto używać naturalnych przypraw i ziół
Zobacz też:Czym zastąpić cukier? Ksylitol, stewia, erytrytol czy tagatoza?
Zobacz też:Domowy zielnik. Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy przez cały rok
Zobacz też:Rokitnik. Poznaj jego właściwości, zastosowanie i pochodzenie
Źródło: Dzień Dobry TVN