autor: Katarzyna Gajdosz
Ostra zupa rodem z Indonezji, zapiekanka z dorszem z Portugalii, a na deser napój ze słodkich ziemniaków z Chin. To tylko niektóre z dań, jakie można było dziś skosztować w WSB. Studenci z siedmiu państw przygotowywali potrawy już od wtorku.
International Cooking Day to impreza charytatywna.
- Goście mają okazję poznać kuchnię wielu narodowości, a przy tym pomagają jednemu z podopiecznych Stowarzyszenia Sursum Corda. W tym roku zbieramy pieniądze na leczenie małej Oliwki – mówi Ludmiła Bucharska, organizatorka imprezy i koordynator Erasmus+ w WSB-NLU.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?