https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zagraniczni studenci WSB gotują dla Oliwki [ZDJĘCIA, WIDEO]

Katarzyna Gajdosz-Krzak
Po raz piętnasty w Wyższej Szkole Biznesu – NLU w Nowym Sączu można było skosztować tradycyjnych dań z całego świata. Przygotowali je zagraniczni studenci uczelni w ramach International Cooking Day.

autor: Katarzyna Gajdosz

Ostra zupa rodem z Indonezji, zapiekanka z dorszem z Portugalii, a na deser napój ze słodkich ziemniaków z Chin. To tylko niektóre z dań, jakie można było dziś skosztować w WSB. Studenci z siedmiu państw przygotowywali potrawy już od wtorku.
International Cooking Day to impreza charytatywna.

- Goście mają okazję poznać kuchnię wielu narodowości, a przy tym pomagają jednemu z podopiecznych Stowarzyszenia Sursum Corda. W tym roku zbieramy pieniądze na leczenie małej Oliwki – mówi Ludmiła Bucharska, organizatorka imprezy i koordynator Erasmus+ w WSB-NLU.

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska