https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Studenci WSB-NLU w Nowym Sączu znów ugotują potrawy z różnych zakątków świata. Tym razem chcą pomóc Darii Biel

Alicja Fałek
Studenci WSB-NLU przygotują potrawy charakterystyczne dla krajów swojego pochodzenia, by pomóc sześcioletniej Darii Biel
Studenci WSB-NLU przygotują potrawy charakterystyczne dla krajów swojego pochodzenia, by pomóc sześcioletniej Darii Biel Archiwum
To będzie XX edycja International Cooking Day w Wyższej Szkole Biznesu – National Louis University w Nowym Sącz. Studenci uczelni przygotują potrawy charakterystyczne dla kraju, z którego pochodzą i będą zbierać środki na leczenie i rehabilitację Darii Biel, która zmaga się z mózgowym porażeniem dziecięcym.

Już w najbliższą sobotę, 14 grudnia, będzie można dołączyć do charytatywnego wydarzenia organizowanego przez studentów Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sącz. Mowa o 20. edycji International Cooking Day – Kultura, Muzyka i Smaki Świata w Charytatywnym Celu. Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 12.30 w głównej siedzibie uczelni przy ul. Grunwaldzkiej 17.

Uczestnicy będą mieli okazję skosztować potraw z aż dziesięciu krajów świata, z których pochodzą studenci WSB-NLU oraz goszczący w ramach programu Erasmus +, takich jak Kazachstan, Ukraina, Francja, Nigeria czy Japonia. Degustacji potraw towarzyszyć będzie muzyka na żywo. Utwory charakterystyczne dla różnych kultur pozwolą uczestnikom lepiej poznać tradycje i atmosferę miejsc reprezentowanych na International Cooking Day.

Podczas wydarzenia zbierane będą fundusze na leczenie i rehabilitację sześcioletniej Darii Biel, podopiecznej Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”. Dziewczynka od urodzenia zmaga się z mózgowym porażeniem dziecięcym. Każdy obecny na wydarzeniu będzie mógł wesprzeć ten cel, biorąc udział w degustacjach za symboliczną opłatą.

Organizatorzy przygotowali dodatkową atrakcję - możliwość skorzystania z okularów VR i zanurzenia się w wirtualnych światach. Dostępne będą różnorodne gry, które zapewnią niepowtarzalne wrażenia i dodatkową rozrywkę dla uczestników wydarzenia.

- International Cooking Day to coś więcej niż tylko kulinarny festiwal. To dzień, w którym smaki i rytmy świata łączą ludzi we wspólnym celu. Dołącz do nas w sobotę. Razem możemy sprawić, że świat stanie się odrobinę lepszy – zarówno dla Darii, jak i dla nas samych – zachęca Amadeusz Rejentowicz z Działu Rekrutacji Marketingu Wyższej Szkoły Biznesu – NLU w Nowym Sączu.

Polecane

od 12 lat
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska