Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
19 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W czwartek finał Pucharu Polski. Na taki mecz kibice czekali niemal dwadzieścia lat!

W czwartek finał Pucharu Polski. Na taki mecz kibice czekali niemal dwadzieścia lat!

Spektakl rodzinny „Smok Wawelski” w Rzeszowskich Piwnicach

Spektakl rodzinny „Smok Wawelski” w Rzeszowskich Piwnicach

Polecamy

Pracownica banku okradała klientów. Na jej konto trafiło ponad 1,3 mln zł

Pracownica banku okradała klientów. Na jej konto trafiło ponad 1,3 mln zł

Nowe fakty. Mike Tyson kontra Jake Paul oficjalną walką! Znamy również zarobki

O TYM SIĘ MÓWI
Nowe fakty. Mike Tyson kontra Jake Paul oficjalną walką! Znamy również zarobki

Walka ze smogiem i spalinami samochodowymi. Zielonki pilotażowo montują nowe czujniki

Walka ze smogiem i spalinami samochodowymi. Zielonki pilotażowo montują nowe czujniki