Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
22 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

PiS odkrył karty. Znamy kandydatów do PE!

PiS odkrył karty. Znamy kandydatów do PE!

Puść Ciuch w Ruch w Galerii Katowickiej! Kolejki stały codziennie przez trzy dni

Puść Ciuch w Ruch w Galerii Katowickiej! Kolejki stały codziennie przez trzy dni

Polecamy

Świetne rozpoczęcie turnieju przez Zielińskiego. Zamieszanie przed spotkaniem

Świetne rozpoczęcie turnieju przez Zielińskiego. Zamieszanie przed spotkaniem

Dziecko wpadło do studni pod Krakowem. Był krok od tragedii, matka wyciągnęła syna

Dziecko wpadło do studni pod Krakowem. Był krok od tragedii, matka wyciągnęła syna

Walka ze smogiem i spalinami samochodowymi. Zielonki pilotażowo montują nowe czujniki

Walka ze smogiem i spalinami samochodowymi. Zielonki pilotażowo montują nowe czujniki