Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
34 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Wielkie, biało-czerwone serce na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi

Wielkie, biało-czerwone serce na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi

Ulicami Lublina przeszedł barwny korowód. Studenci przejęli miasto! Zdjęcia

Ulicami Lublina przeszedł barwny korowód. Studenci przejęli miasto! Zdjęcia

Polecamy

Poważny wypadek w Sieniawie. Zderzyły się dwa samochody. Kierowca zasnął ZDJĘCIA

Poważny wypadek w Sieniawie. Zderzyły się dwa samochody. Kierowca zasnął ZDJĘCIA

Jechali samochodem przez Oświęcim. Kierowca naćpany, pasażer z narkotykami

Jechali samochodem przez Oświęcim. Kierowca naćpany, pasażer z narkotykami

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?