Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
45 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

PGE Stal Mielec ograła lidera ekstraklasy! [BRAMKI, ZDJĘCIA]

PGE Stal Mielec ograła lidera ekstraklasy! [BRAMKI, ZDJĘCIA]

Polecamy

Dawid Szot: To sukces całego klubu. Nie tylko piłkarzy, ale dosłownie wszystkich

Dawid Szot: To sukces całego klubu. Nie tylko piłkarzy, ale dosłownie wszystkich

Kudłocek, Bachleda, Prosiontko. Znani bohaterowie w góralskiej odsłonie

Kudłocek, Bachleda, Prosiontko. Znani bohaterowie w góralskiej odsłonie

Piast Gliwice zdobywcą Pucharu Polski w futsalu

Piast Gliwice zdobywcą Pucharu Polski w futsalu