Dorota Sokół z Krakowa jest dietetyczną i autorką bloga Dylematy mamy i taty.
Składniki
- 3 banany
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki mleka (dla alergika mleko roślinne)
- cynamon
- kardamon
- wiórki kokosowe
Wykonanie
Kaszę jaglaną dobrze przepłukać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Zalać odrobiną wody i mlekiem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, do czasu gdy kasza wsiąknie cały płyn. Gdy kasza lekko ostygnie dodać kardamon i cynamon oraz pokrojone banany. Zblendować na gładką masę. Następnie formować kulki i obtoczyć w kokosie. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?