https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zdrowe kulki kokosowe z bananów i kaszy jaglanej [PRZEPIS]

mad
Dorota Sokół
Kulki kokosowe z bananów i kaszy jaglanej - przepis.

Dorota Sokół z Krakowa jest dietetyczną i autorką bloga Dylematy mamy i taty.

Składniki

  • 3 banany
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka (dla alergika mleko roślinne)
  • cynamon
  • kardamon
  • wiórki kokosowe

 
Wykonanie
Kaszę jaglaną dobrze przepłukać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Zalać odrobiną wody i mlekiem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, do czasu gdy kasza wsiąknie cały płyn. Gdy kasza lekko ostygnie dodać kardamon i cynamon oraz pokrojone banany. Zblendować na gładką masę. Następnie formować kulki i obtoczyć w kokosie. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska