6 z 6
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Zobacz 5 dań kuchni orientalnej, które przygotujesz w domu [PRZEPISY]
Zupa pho z orzechami nerkowca
Składniki
1 marchew
pół selera
1 pietruszka
1 cebula
1 opakowanie kiełków fasoli mung
1 opakowanie makaronu ryżowego
1 papryczka chilli
1 łyżeczka startego imbiru
sos sojowy
75 g orzechów nerkowca Bakalland
Wykonanie
Na włoszczyźnie gotujemy prosty bulion – marchew, selera i pietruszkę obieramy i zalewamy 3 litrami wody, cebulę opalamy i dodajemy do warzyw. Całość doprawiamy sosem sojowym i gotujemy na małym ogniu przez 1-2 godziny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Papryczkę chilli siekamy, kawałek imbiru ścieramy na tarce. Do miski wykładamy makaron, zalewamy bulionem, dodajemy kiełki, papryczkę, odrobinę imbiru i orzechy nerkowca. Podajemy z kilkoma listkami bazylii.