MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Zupa pho z orzechami nerkowca...
fot. materiały prasowe

Zobacz 5 dań kuchni orientalnej, które przygotujesz w domu [PRZEPISY]

Zupa pho z orzechami nerkowca

Składniki
1 marchew
pół selera
1 pietruszka
1 cebula
1 opakowanie kiełków fasoli mung
1 opakowanie makaronu ryżowego
1 papryczka chilli
1 łyżeczka startego imbiru
sos sojowy
75 g orzechów nerkowca Bakalland

Wykonanie
Na włoszczyźnie gotujemy prosty bulion – marchew, selera i pietruszkę obieramy i zalewamy 3 litrami wody, cebulę opalamy i dodajemy do warzyw. Całość doprawiamy sosem sojowym i gotujemy na małym ogniu przez 1-2 godziny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Papryczkę chilli siekamy, kawałek imbiru ścieramy na tarce. Do miski wykładamy makaron, zalewamy bulionem, dodajemy kiełki, papryczkę, odrobinę imbiru i orzechy nerkowca. Podajemy z kilkoma listkami bazylii.

Zobacz również

W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

NOWE
W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

Noc Muzeów w Muzeum Zabawek i Zabawy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Muzeum Zabawek i Zabawy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych [ZDJĘCIA]

Polecamy

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Potrącenie rowerzysty w Andrychowie. Poszkodowany w szpitalu

Potrącenie rowerzysty w Andrychowie. Poszkodowany w szpitalu

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna