Pogotowie kulinarne: wszystko o drożdżach Czym różnią się drożdże świeże od suchych (instant), jak przeliczać ilość drożdży świeżych na suche i odwrotnie oraz jak zrobić dobry zaczyn drożdżowy....
20 maja 2024, 13:29
Wszystko, co trzeba wiedzieć o maśle Zgodnie z legendą powstanie masła jest dziełem przypadku. Nieprzypadkowe są natomiast dzisiejsze metody produkcji, dlatego przed kupnem upewnijmy się, że...
20 maja 2024, 13:28
Należy spożyć do, najlepiej spożyć przed końcem – różnica, która ma znaczenie Kupując produkty spożywcze coraz częściej zwracamy uwagę na terminy podane na opakowaniu. Czy jednak każdy z nas wie, czym dokładnie różni się „należy spożyć...
20 maja 2024, 13:27
Do Małopolski znów nadciągają burze! Ostrzeżenie na poniedziałek Kolejny dzień niebezpiecznych prognoz dla Krakowa. Jak przewidują synoptycy, w poniedziałek, 20 maja, nad Krakowem należy spodziewać się burz. Ostrzeżenie...
20 maja 2024, 13:27
Poznaj kulinarne typy i odmiany ziemniaków Ziemniak ziemniakowi nierówny! Które ziemniaki nadają się do pieczenia lub smażenia, a które na kluski bądź do sałatki? W wyniku wieloletniego krzyżowania i...
20 maja 2024, 13:26
"Mają wielkie plany, myślą w dużych formatach". Oto pokolenie Z na rynku pracy Osoby z pokolenia Z, czyli dzisiejsi dwudziesto- czy dwudziestokilkulatkowie rozsiadają się na rynku pracy. Zaznaczają swoją obecność nie tylko zaawansowaną...
20 maja 2024, 13:26