Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
90 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Wigilijne śledzie z ogórkami, pieczarkami i przecierem pomidorowym [PRZEPIS]
Przepis na wigilijne śledzie z ogórkami, pieczarkami i przecierem pomidorowym.
Kraków. Rozdaliśmy świąteczne drzewka za makulaturę [ZDJĘCIA, WIDEO]
Takich tłumów pod bramą krakowskiej huty w sobotni poranek się nie spodziewaliśmy! - Kolejka jest ogromna! Ostatnio taką widziałem za komuny. Ale jest...
Drugie śniadanie to nie tylko kanapka z serem. Można inaczej
Mówią dietetyczka Katarzyna Cybulska i Maria Brzegowy, dietetyczka oraz mama małego Jasia