Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
77 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Odkryj krakowskie pieczywo
Targi Produktów Regionalnych „Chleb i przyjaciele”. Już najbliższą niedzielę, 8 września, na placu Handelka przy ulicy św. Filipa 14 będzie można kupić...
Nie tylko kanapka z serem
O zdrowym drugim śniadaniu dla uczniów mówią dietetyczka Katarzyna Cybulska i Maria Brzegowy, dietetyczka oraz mama małego Jasia.
Szkolenia dla Kół Gospodyń Wiejskich
Czy Koła Gospodyń Wiejskich mogą sprzedawać swoje własne produkty, gdzie szukać źródeł dofinansowania działalności kół czy pomysłów na ich promocję. To wybrane...
Dni Pstrąga. W niedzielę atrakcji nie zabraknie
Dni Pstrąga Dubie 2019. Za nami pierwszy dzień dwudniowej imprezy w Dubiu. Była degustacja pstrąga, wspinaczka, zabawa taneczna, pokaz laserów i oficjalne...
Pituch to tradycyjna zupa wielkanocna na wędlinach
O tradycyjnym daniu wielkanocnym opowiada Beata Parczała, współwłaścicielka i szefowa kuchni krakowskiej restauracji Ogniem i Mieczem.
Bronowice Wielkie kryją w sobie wiele tajemnic
Rozmawiamy z Anną Zborowską, autorką książki o Bronowicach Wielkich „W bronowickiej skrzyni”.
Nie daj się rakowi. Cała prawda o diecie na raka [ROZMOWA]
Czy istnieją magiczne produkty zwalczające raka? Jak dieta wpływa na nasze zdrowie? Rozmawiamy z Marią Brzegowy i Katarzyną Turek, krakowskimi dietetyczkami,...
Czas na przetwory, czyli zamykamy pyszności w słoiku [WYWIAD Z SIOSTRĄ ANASTAZJĄ PUSTELNIK]
O tym jakie przetwory są najlepsze na zimę opowiada siostra Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości, autorka bestsellerowych książek...
Nie samym mięsem człowiek żyje [ROZMOWA Z DIETETYCZKĄ]
O grillowaniu i o tym, dlaczego należy to robić z umiarem oraz sezonowych warzywach i owocach rozmawiamy z dietetyczką Dorotą Sokół.
Dlaczego warto jeść zupy? [ROZMOWA Z DIETETYKIEM]
O tym, dlaczego zupy są zdrowe, rozmawiamy z Marią Brzegowy, dietetyczką.