Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
90 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Pituch to tradycyjna zupa wielkanocna na wędlinach
O tradycyjnym daniu wielkanocnym opowiada Beata Parczała, współwłaścicielka i szefowa kuchni krakowskiej restauracji Ogniem i Mieczem.
Bronowice Wielkie kryją w sobie wiele tajemnic
Rozmawiamy z Anną Zborowską, autorką książki o Bronowicach Wielkich „W bronowickiej skrzyni”.
Nie daj się rakowi. Cała prawda o diecie na raka [ROZMOWA]
Czy istnieją magiczne produkty zwalczające raka? Jak dieta wpływa na nasze zdrowie? Rozmawiamy z Marią Brzegowy i Katarzyną Turek, krakowskimi dietetyczkami,...
Czas na przetwory, czyli zamykamy pyszności w słoiku [WYWIAD Z SIOSTRĄ ANASTAZJĄ PUSTELNIK]
O tym jakie przetwory są najlepsze na zimę opowiada siostra Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości, autorka bestsellerowych książek...
Nie samym mięsem człowiek żyje [ROZMOWA Z DIETETYCZKĄ]
O grillowaniu i o tym, dlaczego należy to robić z umiarem oraz sezonowych warzywach i owocach rozmawiamy z dietetyczką Dorotą Sokół.
Dlaczego warto jeść zupy? [ROZMOWA Z DIETETYKIEM]
O tym, dlaczego zupy są zdrowe, rozmawiamy z Marią Brzegowy, dietetyczką.
Małopolskie smaki, że palce lizać. Oto laureaci konkursu!
Pierogi z polędwicą złotnicką i borowikami, masło z Limanowej, pstrąg ojcowski wędzony i chleb swojski z "Piekarni Bobowskiej" – te produkty zachwyciły jury...
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania.
Śledzie pocztowe, biały barszcz i kiszonki, czyli co jadały nasze prababcie
Rozmawiamy z Magdaleną Kasprzyk-Chevriaux, kulinarną szperaczką i smakoszką, autorką bloga Tasty Colours.
Dobry szef kuchni podąża za trendami, wybitny je kreuje
Mówi Hubert Tabak, zastępca szefa kuchni restauracji L’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w podkrakowskich Balicach