Przepis na babkę ziemniaczaną
Moda na PRL trwa na dobre. Coraz częściej wracamy też do smaków tamtych czasów. Gospodynie domowe w tamtych czasach nie miały łatwo. Brak towarów w sklepach często zmuszał je do popuszczenia wodzy fantazji także w strefie kulinarnej. To z tamtego okresu pochodzą kultowe potrawy za którymi bardzo często tęsknimy. Potrawy przygotowywane przez nasze mamy i babcie charakteryzowały się prostotą wykonania, były przepyszne, a co najważniejsze zdrowe i tanie. Zrobienie ich nie zajmowało wiele czasu a zajadała się nimi cała rodzina.
Jedną z kultowych potraw czasów PRL-u jest babka ziemniaczana. Pamiętacie jeszcze jej smak i aromat? Niezwykle prosta w przygotowaniu, składająca się z zaledwie kilku składników, obecnie coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Jest bardzo tania w wykonaniu, co nie zrujnuje waszych portfeli a przygotowanie jej nie zajmie wam dużo czasu. Zobaczcie sprawdzony przepis na babkę ziemniaczaną.
