5 z 21

fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe
1 jajko kurze
1970 r. - 2,70 zł,
1989 r. - 98,72 zł,
1991 r. - 895 zł,
2008 r. - 0,40 zł
6 z 21

fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe
1 kg margaryny
1970 r. - 34 zł,
1989 r. - 12 880 zł,
1991 r. - 47 296 zł,
2008 r. - 9,48 zł
7 z 21

fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe
1 litr mleka
1970 r. - 3,30 zł,
1989 r. - 697 zł
1991 r. - 2 814 zł,
2008 r. - 2,74 zł
8 z 21

fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe
1 kg cukru
1970 r. - 2,70 zł,
1989 r. - 2 895 zł,
1991 r. - 6 234 zł,
2008 r. - 2,80 zł