Domowy piernik świąteczny. Zobacz najlepsze, sprawdzone przepisy Czytelników Gazety Krakowskiej:
- Domowy, łatwy piernik świąteczny
- Świąteczny piernik z herbatą i masą grysikową
- Prosty piernik z daktylami
- Piernik „cioci Halszki” z masą kajmakową
- Szybki piernik bakaliowy z powidłami
- Orkiszowy piernik drożdżowo-kawowy
- Piernik „dziś na jutro”Koła Gospodyń Wiejskich
- Staropolski piernik Zawiszy Czarnego
- Piernik z dodatkiem kawy zbożowej
- Świąteczny piernik
Przygotowanie tradycyjnego ciasta na piernik jest bardzo pracochłonne. Najstarsze i najbardziej tradycyjne przepisy polecają przygotowanie ciasta chwilę po andrzejkach, aby dojrzewało przez kilka tygodni, aż do czasu wypieku. Obecnie, te tradycyjne przepisy nabrały zupełnie nowych kształtów i możemy przygotować je o wiele szybciej, zachowując przy tym niepowtarzalną gwarancję piernikowego smaku i aromatu.
Polecamy!
Źródło: Agencja TVN

Wideo