Czas na szparagi. Kasza jęczmienna ze szparagami i fetą [PRZEPIS]

Agnieszka Bochnak
Agnieszka Bochnak
Kasza jęczmienna ze szparagami i fetą.

Maj to niewątpliwie czas szparagów. Agnieszka Bochnak, autorka bloga Soulstorm everywhere, poleca pyszne danie ze szparagami.

Składniki

  • 200 g kaszy (suchej)
  • 5-6 szparagów
  • 100 g sera typu feta
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 4-6 suszonych pomidorów
  • świeże zioła: u mnie pietruszka i bazylia
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżeczki oleju z orzecha włoskiego lub innego

Wykonanie

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z łyżka cukru przez mniej więcej 8-10 minut, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w pióra.

W misce umieszczamy kaszę, fetę, szparagi, pomidory i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy olejem i wrzucamy dużo drobno posiekanych ziół.


Zobacz też:
TOP 10 przepisów na truskawki

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie