Lekkie dania z makaronem:
- Makaron ze szpinakiem, jarmużem i pomidorkami koktajlowymi
- Makaron ze szpinakiem i świeżym groszkiem
- Lekka zupa z makaronem
- Makaron z tuńczykiem
- Szparagi z kurczakiem i makaronem
- Makaronowa zapiekanka z kurczakiem
- Tagliatelle z serowym pesto bazyliowym
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Wstążki, nitki i świderki – to tylko niektóre rodzaje makaronów, z których można przygotować kulinarne wariacje na dowolny temat. Czasami wystarczy przygotować do nich sos i violà!
Makaron jest uwielbiany między innymi za swoją uniwersalność – smakuje doskonale niemalże w każdym połączeniu.
Dobry jakościowo makaron nie może kosztować złotówki. Warto zwrócić również uwagę na jego kolor jeszcze w sklepie. Powinien być żółty lub kremowy i lekko szklisty. Najważniejsze, aby nie był połamany w opakowaniu, ponieważ może to oznaczać, że leży na półce dłuższy czas.
Nie należy się obawiać przyrządzania potraw z makaronem. Dietetycy tłumaczą, że to nie sam makaron tuczy, tylko powodują to dodatki, które do niego dodajemy.
Zobacz koniecznie!
