Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i bitą śmietaną [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i bitą śmietaną

Agnieszka Delkowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga

www.ladykitchen.pl

.

Składniki

  • kilka okrągłych biszkoptów
  • szklanka bitej śmietany
  • szklanka mascarpone
  • filiżanka mocnej kawy z cukrem (schłodzonej)
  • pestki z jednego owocu granatu lub inne dowolne owoce
  • kakao do posypania

Wykonanie
Przygotować naczynia, w których będziemy układać deser. Efektownie prezentuje się w szklanych pucharkach lub szklankach.

Bitą śmietanę wymieszać z mascarpone. Biszkopty namoczyć w kawie (nie rozmoczyć) i ułożyć na dnie pucharków. Na biszkopty wyłożyć bitą śmietanę z mascarpone i pestki granatu lub inne owoce.

Czynność powtarzać aż do wypełnienia naczynia. Posypać kakao, schłodzić w lodówce (2 godziny) i podawać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska