Agnieszka Delkowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga
www.ladykitchen.pl.
Składniki
- kilka okrągłych biszkoptów
- szklanka bitej śmietany
- szklanka mascarpone
- filiżanka mocnej kawy z cukrem (schłodzonej)
- pestki z jednego owocu granatu lub inne dowolne owoce
- kakao do posypania
Wykonanie
Przygotować naczynia, w których będziemy układać deser. Efektownie prezentuje się w szklanych pucharkach lub szklankach.
Bitą śmietanę wymieszać z mascarpone. Biszkopty namoczyć w kawie (nie rozmoczyć) i ułożyć na dnie pucharków. Na biszkopty wyłożyć bitą śmietanę z mascarpone i pestki granatu lub inne owoce.
Czynność powtarzać aż do wypełnienia naczynia. Posypać kakao, schłodzić w lodówce (2 godziny) i podawać.
Zobacz koniecznie!

Wideo