https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Dietetyczne ciasto czekoladowe z cukinią i bananami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Dietetyczne ciasto czekoladowe z cukinią . Zobaczcie przepis!
Dietetyczne ciasto czekoladowe z cukinią . Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Zdrowe, smaczne i dietetyczne! Takie jest czekoladowe ciasto z cukinią. Zobaczcie przepis!

Ciasto z cukinią robi się błyskawicznie. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Sylwii Ładygi, autorki bloga „Ostra na słodko”.

Składniki na tortownicę 18-20 cm

  • ok. 250 g cukinii
  • 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę
  • 2 miękkie banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • ok. 150 g daktyl suszonych
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 3 jajka

Wykonanie
Cukinię ścieramy  na średnich oczkach, oprószamy szczyptą soli, odstawiamy na kilkanaście minut, odciskamy.
Płatki zmielone na mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
Banany miksujemy z daktylami i masłem orzechowym, dodajemy do płatków owsianych, a następnie wrzucamy cukinię.
Jajka ubijamy na jasną puszystą masę, dodajemy do pozostałych składników i delikatnie, ale dokładnie mieszamy i wylewamy do tortownicy.
Pieczmy około. 35 minut w 180 stopniach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska