Zioła na talerzu to książka niezwykła. W przystępny sposób prezentuje właściwości piętnastu ziół, które powinniśmy mieć w swojej kuchni. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role.
Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée.
To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami. Na zdrowie!
Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów, 15 aromatycznych historii. Praca zbiorowa. Edipresse Książki
ZOBACZ KONIECZNIE:
WIDEO:Magnes, Kultura Gazura, odc. 35
Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto