Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Do poczytania: Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów, 15 aromatycznych historii

mad
Zioła na talerzu.
Zioła na talerzu. materiały prasowe
Książka Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół.

Zioła na talerzu to książka niezwykła. W przystępny sposób prezentuje właściwości piętnastu ziół, które powinniśmy mieć w swojej kuchni. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role.
Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée.
To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami. Na zdrowie!

Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów, 15 aromatycznych historii. Praca zbiorowa. Edipresse Książki

ZOBACZ KONIECZNIE:

WIDEO:Magnes, Kultura Gazura, odc. 35

Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska