Gołąbki w liściach kapusty pekińskiej Koła Gospodyń Wiejskich w Pojawiu [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich w Pojawiu
Gołąbki w liściach kapusty pekińskiej

Koło Gospodyń Wiejskich z Pojawia proponuje gołąbki zawijane w liście kapusty pekińskiej.

Składniki na farsz

  • 1 szklanka kaszy
  • 1 szklanka ryżu
  • 60 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • kminek mielony

Dodatkowo

  • 2 kapusty pekińskie

Wykonanie
Liście kapusty oddzielić i zblanszować krótko we wrzącej wodzie.
Sciąć fragment grubej warstwy nerwów, aby łatwiej zawijać gołąbki. Kaszę i ryż ugotować na sypko, wymieszać razem z surowym mięsem mielonym, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na kapustę pekińską nakładać farsz i zawijać gołąbki. Ułożyć w rondlu i dusić.

Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]

Masz ochotę na sałatkę? Sprawdź najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie