Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gołąbki w liściach kapusty pekińskiej Koła Gospodyń Wiejskich w Pojawiu [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Gołąbki w liściach kapusty pekińskiej

Koło Gospodyń Wiejskich z Pojawia proponuje gołąbki zawijane w liście kapusty pekińskiej.

Składniki na farsz

  • 1 szklanka kaszy
  • 1 szklanka ryżu
  • 60 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • kminek mielony

Dodatkowo

  • 2 kapusty pekińskie

Wykonanie
Liście kapusty oddzielić i zblanszować krótko we wrzącej wodzie.
Sciąć fragment grubej warstwy nerwów, aby łatwiej zawijać gołąbki. Kaszę i ryż ugotować na sypko, wymieszać razem z surowym mięsem mielonym, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na kapustę pekińską nakładać farsz i zawijać gołąbki. Ułożyć w rondlu i dusić.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska