https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Krokiety z truskawkami w kokosowej panierce. Prawdziwa rozpusta dla podniebienia! [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Krokiety z truskawkami w kokosowej panierce. Skusicie się? Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.
Krokiety z truskawkami w kokosowej panierce. Skusicie się? Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki. Fot. Sylwia Ładyga
Truskawki na bogato? Proponujemy krokiety z truskawkami w kokosowej panierce. To prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!

Krokiety z truskawkami w kokosowej panierce [PRZEPIS]

Składniki na naleśniki

  • szklanka maki
  • ok. 1,5 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • olej
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki na nadzienie

  • ok. 30 dag truskawek
  • cukier – do smaku

Dodatkowo

  • szklanka płatków kukurydzianych
  • pół szklanki kokosu
  • jajko do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • mięta i truskawki do dekoracji

Wykonanie
Naleśniki. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą wymieszać. Usmażyć naleśniki, odłożyć w ciepłe miejsce.
Nadzienie. Truskawki umyć, pokroić w drobną kostkę, zasypać cukrem.
Płatki kukurydziane bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z kokosem.
Na środku naleśników ułożyć porcję truskawek, zamknąć boki i zawinąć w krokiety.
Zapanierować w rozbełtanym jajku, a następnie w kokosowej panierce.
Smażyć kilkanaście sekund na mocno rozgrzanym oleju.
Posypać cukrem pudrem.

Przepis Sylwii Ładygi, autorki bloga „Ostra na słodko”

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska