
Karczma "Polany" Kościelisko. Tutaj Gessler poza ustawieniem na nowo kuchni musiała pogodzić ze sobą właścicieli: ojca i syna. Rewolucja się udała. Gessler wprowadziła do karty m.in. zupę grzybową podlewaną wódką. Rewolucja miała miejsce 1 grudnia 2011 roku.Lokal działa do dziś.

W marcu 2010 r. w Restauracji "u Zosi" w Szczawnicy odbyły się nagrania do premierowej pierwszej serii programu Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler z małego lokalu z obiadami domowymi zrobiła jedną z najprężniejszych restauracji w uzdrowisku. Wcześniej serwowano typowo polską kuchnię, a klienci sami nakładali sobie jedzenie. Było tanio i szybko. Magda Gessler zmieniła restaurację w lokal a'la kartę. Lokal działa do dziś.

W marcu 2010 r. w Restauracji "u Zosi" w Szczawnicy odbyły się nagrania do premierowej pierwszej serii programu Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler z małego lokalu z obiadami domowymi zrobiła jedną z najprężniejszych restauracji w uzdrowisku. Wcześniej serwowano typowo polską kuchnię, a klienci sami nakładali sobie jedzenie. Było tanio i szybko. Magda Gessler zmieniła restaurację w lokal a'la kartę. Lokal działa do dziś.

W październiku 2013 roku widzowie TVN zobaczyli z kolei Magdę Gessler podczas porządków w Nowym Targu. Za przyczyną restauratorki lokal Mauritana został zmieniony w "Absynt". Gessler bardzo krytykowała wystrój i kuchnię lokalu. Później jednak nauczyła załogę nowych rzeczy i wszystko wróciło na właściwe tory. Gessler po powrocie chwaliła "Absynta". Kilka lat później wpisała lokal nawet do swojego kulinarnego przewodnika.