Makaron z krewetkami w maśle i czosnku [PRZEPIS]

Patrycja Fudalewska-Jasińska
Makaron z krewetkami w maśle i czosnku

Jedną z pasji Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej jest gotowanie. Przepisy na pyszne dania można znaleźć na jej blogu pod nazwą Miksturownik.

Składniki

  • 250 g mrożonych krewetek
  • 200 g makaronu spaghetti
  • ok. 3-4 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Wykonanie
Krewetki rozmrozić (mrożone są zwykle oczyszczone, więc niewiele trzeba z nimi robić). Na patelni rozpuścić masło, dodać bardzo drobno pokrojony czosnek. Skropione sokiem z cytryny krewetki wrzucić na patelnię.
Smażyć bardzo krótko. W międzyczasie ugotować makaron. Przed odcedzeniem makaronu odlać 1/2 szklanki wody.
Do krewetek dodać pietruszkę. Jeśli sosu jest mało, podlać pozostawioną wodą z gotowania makaronu.
Doprawić świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na patelnię przełożyć makaron, wymieszać i można podawać na stół.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie