Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Makaron z krewetkami w maśle i czosnku [PRZEPIS]

Patrycja Fudalewska-Jasińska
Makaron z krewetkami w maśle i czosnku

Jedną z pasji Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej jest gotowanie. Przepisy na pyszne dania można znaleźć na jej blogu pod nazwą Miksturownik.

Składniki

  • 250 g mrożonych krewetek
  • 200 g makaronu spaghetti
  • ok. 3-4 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Wykonanie
Krewetki rozmrozić (mrożone są zwykle oczyszczone, więc niewiele trzeba z nimi robić). Na patelni rozpuścić masło, dodać bardzo drobno pokrojony czosnek. Skropione sokiem z cytryny krewetki wrzucić na patelnię.
Smażyć bardzo krótko. W międzyczasie ugotować makaron. Przed odcedzeniem makaronu odlać 1/2 szklanki wody.
Do krewetek dodać pietruszkę. Jeśli sosu jest mało, podlać pozostawioną wodą z gotowania makaronu.
Doprawić świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na patelnię przełożyć makaron, wymieszać i można podawać na stół.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska