https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Małopolski Festiwal Smaku. Wielka uczta na rynku Starego Sącza

Stanisław Śmierciak
Małopolskie przysmaki gotowali m.in. członek Zarządu Województwa Małopolskiego Leszek Zegzda i zastępca burmistrza Starego Sącza Kazimierz Gizicki. Wśród delektujących się serwowanymi specjałami był m.in. były wiceminister kultury Rafał Skąpski. Były też tysiące turystów i mieszkańców najstarszego miasta na Sądecczyźnie, którzy w niedzielę do grodu świętej Kingi na kolejną edycję Małopolskiego Festiwalu Smaku. Na dziesiątkach stoisk oferowano produkty żywnościowe nie tylko z Sądecczyzny. Była w tym gronie m.in. prowadząca gospodarstwo agroturystyczne Danuta Rybska, żona dyrektora najstarszego, dwustuletniego liceum w Nowym Sączu. Odwiedzających jej stoisko raczyła przygotowanymi przez siebie znakomitymi przetworami z owoców i warzyw. Na uczestników imprezy czekało też wiele różnorakich atrakcji już całkiem nie kulinarnych.

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

o
old44
Najsłynniejsze danie w Starym Sączu to bryja. Stąd powszechnie używana nazwa tego miasteczka - Bryjów.
Ciekawe czy była tam serwowana.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska