https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Miękkie pierniczki na ostatnią chwilę. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki [PRZEPIS]

Dorota Wójcicka
Pierniczki na Boże Narodzenie. Przepis na miękkie pierniczki na ostatnią chwilę.

Przepis na miękki pierniczki na ostatnią chwilę od naszej Czytelniczki. Dorota Wójcicka jest autorką bloga Daktyle w czekoladzie. Spróbujcie jej pysznych dań.

Składniki:

  • 80 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 duże jajko
  • 3 szklanki mąki pszennej (400 g)
  • 1 zaokrąglona łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 zaokrąglona łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło, miód, jajko, sodę, cynamon, przyprawę do piernika, sól i jogurt, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wykrawać dowolne kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 8-10 minut.

Wystudzone można polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska