https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Nowy Sącz. Zagraniczni studenci gotowali dla Madzi Wróbel [ZDJĘCIA, WIDEO]

Katarzyna Gajdosz-Krzak
Katarzyna Gajdosz-Krzak
To była już 15. edycja International Cooking Day w Wyższej Szkole Biznesu – NLU w Nowym Sączu. Studenci z trzynastu krajów przygotowali swoje narodowe potrawy. Można był spróbować hiszpańskiej tortilli, ukraińskich gołąbków, nigeryjskiej potrawki z ryżem i niemal każdym rodzajem mięsa. Nie zabrakło także polskiego chleba i bigosu.

- Po raz kolejny organizujemy International Cooking Day, by pokazać różnorodność kultur. Impreza ma również charakter charytatywny – przypomina Krzysztof Zimny. Studenci częstowali swoimi daniami, zachęcając do pomocy dla Madzi Wróbel, chorej na serce podopiecznej Stowarzyszenia Sursum Corda. Na każdym stoliku stały puszki, do których można było wrzucać pieniądze, w zamian za poczęstunek. Udało się uzbierać 477 zł.

Autor: Katarzyna Gajdosz-Krzak

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska