https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Ostra, rozgrzewająca węgierska zupa gulaszowa [PRZEPIS]

Sylwia Ładyga
Przepis na węgierską zupę gulaszową. Ostra i rozgrzewająca. W sam raz na chłodne dni. Zobaczcie przepis!

Przepis na węgierską zupę gulaszową naszej Czytelniczki. Sylwia Ładyga, autorka bloga Ostra na Słodko to zwolenniczka urozmaiconych, ale szybkich przepisów. Jednogarnkowe potrawy właśnie takie są.

Składniki

  • 50 dag mięsa wołowego na gulasz
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki smalcu
  • pomidory w puszce
  • ostra papryka, kminek mielony, słodka papryka - po łyżeczce
  • litr bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie
W garnku rozgrzać smalec, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wrzucić kminek oraz obydwie papryki, a następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kawałki mięso. Wszystko przesmażyć.

Do podsmażonego mięsa dodać posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę podsmażyć. Zalać bulionem, przykryć i na bardzo wolnym ogniu dusić ok. 45 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory wraz z zalewą.

Dokładnie wymieszać i dusić do miękkości. Doprawić do smaku i podawać gorące! Świetnym dodatkiem jest kleks gęstej śmietany!

Zobacz koniecznie:

Lubisz kapustę? Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Znudziło Ci się mięso? Zobacz:

Zobacz też:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Nie masz pomysłu na obiad? Zobacz:

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska