
„Łowcom saków” spodobała się prawdziwie włoska atmosfera, uśmiechnięta od ucha do ucha obsługa, no i karta. „Przeglądając kartę zwróćcie uwagę nie tylko na klasyczne włoskie dania, ale także pizzę w wielu odsłonach oraz soczyste burgery” - czytamy w przewodniku.
- Nasza pizza jest wyjątkowa, bo z pieca opalanego drewnem - mówi Kamil Kubarski. - Drugim naszym sztandarowym daniem, na które również przyjeżdżają goście z całej Polski, to tagliatelle z kaczką - dodaje.

W karcie menu Portobello Ristorante wiele dań, które mogą przypaść do gustu najbardziej wybrednym smakoszom

W karcie menu Portobello Ristorante wiele dań, które mogą przypaść do gustu najbardziej wybrednym smakoszom

- Nie wiemy, kto i jakie potrawy degustował, ani jakich regionalnych destylatów (nalewki, wódki) czy piw próbował - wyjaśnia Sebastian „Szromu” Schrom. - Cieszymy się, że po raz drugi mamy czapkę - dodaje. Choć do dwóch, zabrakło punktu. - To ogromne wyróżnienie. Mnóstwo świetnych restauracji w Polsce ma jedną czapeczkę. A poza tym, po Michelin ten przewodnik jest najlepszy na świecie - mówi szef kuchni.