9 z 10
Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Wielkanocna pascha morelowa...

Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Wielkanocna pascha morelowa

Składniki : 750 g tłustego twarogu, 200 g, dżemu morelowego, 100 g suszonych moreli, 150 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek.

Przygotowanie: morele umyć, moczyć przez pół, godziny, drobno pokroić. Ser zmielić dwa razy. Masło ucierać z cukrem pudrem, dodając po żółtku i po łyżce sera, dodać dżem i pokrojone morele (zostawić część do dekoracji). Masę przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą, wierzch obciążyć, chłodzić przez 12 godzin. Udekorować paseczkami moreli.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Na szczycie Kasprowego Wierchu modlili się za papieża Franciszka i za młodych ludzi

Na szczycie Kasprowego Wierchu modlili się za papieża Franciszka i za młodych ludzi

Byli napadani z bronią w ręku. Trafi do nich Dzwon Nadziei poświęcony w Krakowie

Byli napadani z bronią w ręku. Trafi do nich Dzwon Nadziei poświęcony w Krakowie

Polecamy

Kina plenerowe w ramach OFF CAMERA ruszyły! Poznaj program i zobacz zdjęcia

Kina plenerowe w ramach OFF CAMERA ruszyły! Poznaj program i zobacz zdjęcia

Huczne otwarcie nowego sezonu turystycznego na zamku w Rabsztynie

Huczne otwarcie nowego sezonu turystycznego na zamku w Rabsztynie

Byli napadani z bronią w ręku. Trafi do nich Dzwon Nadziei poświęcony w Krakowie

Byli napadani z bronią w ręku. Trafi do nich Dzwon Nadziei poświęcony w Krakowie