https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Zobacz przepis.
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Zobacz przepis. Agnieszka Sznejder
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Pycha!

Pyszną sałatkę z makreli poleca Agnieszka Sznejder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 mała cebula
  • czarny pieprz świeżo zmielony 
  • sól
  • łyżka oleju z pestek dyni

Wykonanie
Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą, aby nieco zmiękła. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska