Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie. Wiosenna pasta do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pasta brokułowo-jajeczna z dodatkiem rzodkiewki to pomysł na pyszne śniadanie.
Pasta brokułowo-jajeczna z dodatkiem rzodkiewki to pomysł na pyszne śniadanie. Fot. Joanna Tokarz
Pomysł na wiosenną pastę do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką. Z dodatkiem pomidora smakuje rewelacyjnie, ale i sama na chlebku jest bardzo dobra w smaku.

- Nie miałam pomysłu na brokuła, a wiedziałam, że mam go w lodówce i muszę natychmiast użyć. I tak wymyśliłam śniadanie: pastę brokułowo-jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokułu, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam – mówi nasza Czytelniczka Joanna Tokarz, autorka bloga „Kuchnia w czekoladzie”.

Wiosenna pasta do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką [PRZEPIS]

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 jajka
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut- do miękkości. Studzimy.
Jajka kroimy w kosteczkę, rzodkiewkę siekamy. Ostudzonego brokuła blendujemy. Dodajemy jajka, rzodkiewkę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze babki na Wielkanoc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska