Z lokalnych produktów, termicznie pakowane, z wkładami chłodzącymi. W tej formie pierogi trafiają do konsumenta niezależnie od miejsca zamieszkania. Wszystko dzięki szybkiej opcji wysyłki z odbiorem w paczkomacie. Kucharze mogą pracować, a klient może smacznie zjeść.
Pierogi z Bobowej uratowały biznes
Pierogi z Bobowej produkowane są w restauracji „Ostoja”. Początkowo rozprowadzane były w okolicach Nowego Sącza. Obecnie, dzięki uruchomieniu sklepu internetowego, w ciągu 48 godzin mają trafić do wybranego paczkomatu za pośrednictwem InPostu. Odpowiednie zapakowanie i wkłady pomagają utrzymać temperaturę 2-6 stopni, podobną do tej w lodówce.
- Pierogi wytwarzane w naszej rodzinnej restauracji ocaliły nas w czasie pandemii, kiedy musieliśmy zamknąć lokal tak samo jak inni, na ponad 200 dni. Dzięki sprzedaży na wynos utrzymaliśmy lokal i nie musieliśmy zwalniać 18 osób na stale tu pracujących. Do tej pory sprzedawaliśmy pierogi najpierw w restauracji, potem w okolicznych sklepach i na wynos. Choć muszę przyznać, że po nasze żydowskie kreplachy przyjeżdżali też klienci z innych polskich miast. Teraz uznaliśmy, że warto spróbować sprzedawać pierogi w całej Polsce przez Internet. Pierogi można zamówić od poniedziałku do piątku, bo chcemy żeby w kilkudziesięciu godzin trafiły do naszych klientów i nie zalegały w centrach logistycznych - mówi Marcin Szczepanek, właściciel sklepu.
To też może Cię zainteresować
Do wyboru, do koloru. I to z wysyłką!
Właściciele oferują pierogi wytwarzane z okolicznych produktów – mąki z młyna w Rzepienniku, łąckiej śliwki oraz sera z sądeckiej mleczarni. Klient ma do wyboru różne farsze, m.in. kaszę gryczaną z grzybami, czy też śliwkę z twarogiem.
Firma zakłada dostarczenie żywności w ciągu 2 dni, jeśli termin się opóźni, paczka zostaje odesłana a do klienta trafia nowa.
Coraz więcej firm wysyła pierogi
Na podobny pomysł wysyłki świeżych i smacznych pierogów wpadły inne firmy, które oferują dostawę poprzez paczkomaty InPost. W większości oferty dotyczą boxów liczących zestawy pierogów. Można znaleźć wyroby klasyczne, ale też typowo lokalne.
Decydując się na zamawianie pierogów online, trzeba liczyć się z dodatkowymi opłatami za wysyłkę, wkłady i termiczne opakowanie. Przeważnie będą to koszty ok. 15-20 złotych.
Źródło: mat. prasowe
