Pierogi do paczkomatu. Pomysł na biznes? Szybko, smacznie i wygodnie

Katarzyna Zawada
Katarzyna Zawada
Pierogi wykonywane są z lokalnych produktów, a do klienta trafiają w termicznym opakowaniu obłożonym chłodzącymi wkładami.
Pierogi wykonywane są z lokalnych produktów, a do klienta trafiają w termicznym opakowaniu obłożonym chłodzącymi wkładami. Andrzej Banaś/Polska Press/zdjęcie ilustracyjne
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Pierogi do paczkomatu? Tak, teraz to możliwe! W kryzysie wywołanym pandemią koronawirusa wiele restauracji upadło lub ograniczyło swoją działalność. Ratunkiem okazała się sprzedaż na wynos. Choć lokale otwarto, to pomysłowość knajp nie zna granic. Lokalni wytwórcy swoje dania zaczęli oferować w sieci. W dodatku z dostawą. Taką drogą można kupić np. pierogi, które w krótkim czasie zostaną dostarczone do wybranego paczkomatu InPost.

Z lokalnych produktów, termicznie pakowane, z wkładami chłodzącymi. W tej formie pierogi trafiają do konsumenta niezależnie od miejsca zamieszkania. Wszystko dzięki szybkiej opcji wysyłki z odbiorem w paczkomacie. Kucharze mogą pracować, a klient może smacznie zjeść.

Pierogi z Bobowej uratowały biznes

Pierogi z Bobowej produkowane są w restauracji „Ostoja”. Początkowo rozprowadzane były w okolicach Nowego Sącza. Obecnie, dzięki uruchomieniu sklepu internetowego, w ciągu 48 godzin mają trafić do wybranego paczkomatu za pośrednictwem InPostu. Odpowiednie zapakowanie i wkłady pomagają utrzymać temperaturę 2-6 stopni, podobną do tej w lodówce.

- Pierogi wytwarzane w naszej rodzinnej restauracji ocaliły nas w czasie pandemii, kiedy musieliśmy zamknąć lokal tak samo jak inni, na ponad 200 dni. Dzięki sprzedaży na wynos utrzymaliśmy lokal i nie musieliśmy zwalniać 18 osób na stale tu pracujących. Do tej pory sprzedawaliśmy pierogi najpierw w restauracji, potem w okolicznych sklepach i na wynos. Choć muszę przyznać, że po nasze żydowskie kreplachy przyjeżdżali też klienci z innych polskich miast. Teraz uznaliśmy, że warto spróbować sprzedawać pierogi w całej Polsce przez Internet. Pierogi można zamówić od poniedziałku do piątku, bo chcemy żeby w kilkudziesięciu godzin trafiły do naszych klientów i nie zalegały w centrach logistycznych - mówi Marcin Szczepanek, właściciel sklepu.

To też może Cię zainteresować

Do wyboru, do koloru. I to z wysyłką!

Właściciele oferują pierogi wytwarzane z okolicznych produktów – mąki z młyna w Rzepienniku, łąckiej śliwki oraz sera z sądeckiej mleczarni. Klient ma do wyboru różne farsze, m.in. kaszę gryczaną z grzybami, czy też śliwkę z twarogiem.

Firma zakłada dostarczenie żywności w ciągu 2 dni, jeśli termin się opóźni, paczka zostaje odesłana a do klienta trafia nowa.

Coraz więcej firm wysyła pierogi

Na podobny pomysł wysyłki świeżych i smacznych pierogów wpadły inne firmy, które oferują dostawę poprzez paczkomaty InPost. W większości oferty dotyczą boxów liczących zestawy pierogów. Można znaleźć wyroby klasyczne, ale też typowo lokalne.

Decydując się na zamawianie pierogów online, trzeba liczyć się z dodatkowymi opłatami za wysyłkę, wkłady i termiczne opakowanie. Przeważnie będą to koszty ok. 15-20 złotych.

Źródło: mat. prasowe

Mięsożerni mężczyźni bardziej szkodliwi

Wideo

Materiał oryginalny: Pierogi do paczkomatu. Pomysł na biznes? Szybko, smacznie i wygodnie - Strefa Agro

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie