Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Karczek nadziewany kapustą: rolada z karkówki [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Karczek nadziewany kapustą. Zobaczcie przepis!
Karczek nadziewany kapustą. Zobaczcie przepis! Fot. Koło Gospodyń w Białce
Proste, ale efektowne danie! Zobacz, jak zrobić karczek nadziewany kapustą. Ta rolada rozpływa się w ustach!

Ta rolada z karczku i kapusty to danie WOW! Zobaczcie przepis Koła Gospodyń z Białki.

Karczek nadziewany kapustą [PRZEPIS]

Składniki

  • 1,5 kg karczku
  • 35-40 dag kiszonej kapusty (można również farsz zrobić ze słodkiej kapusty)
  • 3-4 grzybki
  • cebula
  • przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie
Karczek rozciąć na całej długości, rozłożyć i rozbić. Posolić, popieprzyć.
Kapustę lekko podgotować, odcisnąć, zemleć. Grzyby namoczyć, ugotować, zemleć. Pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać kapustę i grzyby. Następnie przesmażyć, doprawić.
Na płat karczku dać farsz z kapusty, zwinąć w rulon, obwiązać nicią bawełnianą, skropić oliwą, zawinąć w folię. Piec w piekarniku przez około 1,5 godz. w temperaturze około 180 stopni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska