Ta rolada z karczku i kapusty to danie WOW! Zobaczcie przepis Koła Gospodyń z Białki.
Karczek nadziewany kapustą [PRZEPIS]
Składniki
- 1,5 kg karczku
- 35-40 dag kiszonej kapusty (można również farsz zrobić ze słodkiej kapusty)
- 3-4 grzybki
- cebula
- przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie
Karczek rozciąć na całej długości, rozłożyć i rozbić. Posolić, popieprzyć.
Kapustę lekko podgotować, odcisnąć, zemleć. Grzyby namoczyć, ugotować, zemleć. Pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać kapustę i grzyby. Następnie przesmażyć, doprawić.
Na płat karczku dać farsz z kapusty, zwinąć w rulon, obwiązać nicią bawełnianą, skropić oliwą, zawinąć w folię. Piec w piekarniku przez około 1,5 godz. w temperaturze około 180 stopni.

Wideo