https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Ostry gulasz z kurczaka [PRZEPIS]

Krystyna Solarz
Przepis na ostry gulasz z kurczaka.

Krystyna Solarz z Krakowa gotuje od zawsze. Na jesienne dni poleca ostry gulasz z kurczaka.

Składniki

  • duża podwójna pierś z kurczaka
  • duży por
  • 1/2 szklanki ugotowanego groszku zielonego
  • 1/2 l śmietany 18 proc.
  • 2 płaskie łyżki mieszanki curry
  • łyżka posiekanych listków kolendry
  • oliwa do smażenia

Wykonanie
Pierś umyć, pokroić w kostkę. Oczyszczonego i opłukanego pora pokroić w cienkie paseczki i szybko przysmażyć na oliwie. Gdy por się lekko zeszkli, dodać kurczaka i wymieszać. Obsmażyć na złocisty kolor. Następnie wlać na mięso śmietanę, wsypać curry, dodać groszek i delikatnie mieszając podgrzać potrawę jeszcze około 2-3 minut.
Przed podaniem każdą porcję posypać dość grubo posiekaną kolendrą.

Zobacz też: Maciej Szaciłło i placki z różnych stron świata

Źródło: Dzień Dobry TVN

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

j
janusza
DO takiego gulaszu pasuje makaron, musi być dobrej jakości np włoski arrighi. Przepis fajny i robię bardzo podobnie. Zawsze wszystkim smakuje.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska