https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na pożywne śniadanie. Jesienne musli z suszonymi owocami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Jesienne musli z suszonymi owocami.
Jesienne musli z suszonymi owocami.
Pomysł na zdrowe śniadanie, które doda energii? Jesienne musli z suszonymi owocami! Zobaczcie przepis.

Jesienna aura nastraja do pożywnych śniadań pełnych suszonych owoców i orzechów. Na poranny posiłek polecamy bezglutenowe musli z jabłkami i cynamonem, które doskonale łączy się z naturalnym jogurtem lub napojami roślinnymi. Energetyczny poranek zapewniony! 

Składniki:

  • 1 szklanka musli owsianego (np. z jabłkiem i cynamonem Ocelio)
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 10 orzechów nerkowca
  • 6 suszonych śliwek
  • 6 suszonych moreli
  • 2 łyżki rodzynek
  • jogurt naturalny

 
Wykonanie
Śliwki i morele pokroić na mniejsze części.
Całość wymieszać w misce ze szklanką musli i pozostałymi składnikami.
Dodać jogurt naturalny. Gotowe!

Pomysł na śniadanie? Polecamy:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska