Pomysł na śniadanie? Pasta kanapkowa! Nie musimy dysponować wypełnioną po brzegi lodówką, by każdego dnia cieszyć się kanapkową różnorodnością. Pasty kanapkowe to świetny sposób na zdrowe i pyszne śniadanie.
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli [PRZEPIS]
Składniki:
- 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
- 1 czerwona cebula posiekana
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę gotować do miękkości.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.