https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie. Pasta z wędzonej makreli z serkiem kanapkowym i cebulą

opr. Magda Smoleń
Pasta z wędzonej makreli z serkiem kanapkowym i cebulą. Zobaczcie przepis.
Pasta z wędzonej makreli z serkiem kanapkowym i cebulą. Zobaczcie przepis. Fot. Ewa Lenczyk-Chmielarska
Ta pasta z wędzonej makreli najlepiej smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub świeżo zrobionych grzankach. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.

Pasty kanapkowe to doskonały sposób na pyszne śniadanie.

Pasta z wędzonej makreli.
Pasta z wędzonej makreli. Fot. Ewa Lenczyk-Chmielarska

Pasta z wędzonej makreli z serkiem kanapkowym i cebulą [PRZEPIS]

Składniki:

  • 300-400 g wędzonej makreli
  • 2 cebulki dymki lub szczypiorek i 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 limetka (lub cytryna)
  • 200 g kremowego serka kanapkowego, np.: Philadelphia
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól i pieprz

Wykonanie
Makrelę obierz ze skóry i podziel na kawałki, usuń wszystkie drobne ości. Cebulki dymki drobno pokrój. Połącz serek z chrzanem w dużej misce.  Dodaj makrelę, dymki, skórkę otartą z cytryny oraz sok z 1/2 cytryny. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis Ewy Lenczyk-Chmielarskiej

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

I
Irka

lubię takie pasty, ja do tej dodaje jeszcze trochę chrzanu krakusa, wtedy jest pyszna ;-)

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska