Pasty kanapkowe to doskonały sposób na pyszne śniadanie.

Pasta z wędzonej makreli z serkiem kanapkowym i cebulą [PRZEPIS]
Składniki:
- 300-400 g wędzonej makreli
- 2 cebulki dymki lub szczypiorek i 1/2 czerwonej cebuli
- 1 limetka (lub cytryna)
- 200 g kremowego serka kanapkowego, np.: Philadelphia
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól i pieprz
Wykonanie
Makrelę obierz ze skóry i podziel na kawałki, usuń wszystkie drobne ości. Cebulki dymki drobno pokrój. Połącz serek z chrzanem w dużej misce. Dodaj makrelę, dymki, skórkę otartą z cytryny oraz sok z 1/2 cytryny. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis Ewy Lenczyk-Chmielarskiej

Wideo