Ogień, czyli o papryczkach chili słów kilka
Różnią się od siebie rozmiarem, kształtem, a przede wszystkim poziomem ostrości. Papryczki chili, bo o nich mowa, skrywają też w sobie niesamowite właściwości....
Najlepsze masło czosnkowe do kanapek. Zrobisz je z 3 składników
Masełko czosnkowe to doskonały dodatek do pieczywa, a także dań z grilla. Mam dla ciebie najlepszy przepis na takie smarowidło. Proponuję doprawić je tzw....
Czy zdarza ci się odgrzewać te produkty? Jeśli tak, ryzykujesz zatrucie pokarmowe
Szacuje się, że rocznie w Polsce diagnozuje się ok. 30 tys. zatruć pokarmowych. Niewłaściwe przygotowanie oraz nieprawidłowe przechowywanie żywności zwiększa...
5 najlepszych tras rowerowych w Warszawie. Praktyczne porady do jazdy w mieście!
Gdzie wybrać się na wycieczkę rowerem w Warszawie? Sprawdź, które trasy rowerowe stolicy są najlepsze i jak bezpiecznie jeździć po dużym mieście. Wyjaśniam, czy...
„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle
Jako fan futbolu nie mogłem rozpocząć lektury tej książki od innego rozdziału niż tego poświęconego SSC Napoli. I spotkała mnie niespodzianka nie lada. Otóż...
Weekendowa sielanka pod Warszawą. Te miejsca są idealne na grilla, ognisko i biwak
Weekend na świeżym powietrzu to przyziemne marzenie każdego z nas. Z bliskimi najlepiej spotkać się przy nastrojowych płomieniach ogniska czy pysznym grillu....
Pięć szybkich sposobów na pyszną kanapkę
Pyszne, świeże pieczywo nie wymaga wielu dodatków. Jednak aby zamieniło się w pożywną kanapkę niezbędne jest choć minimum. Czy istnieje sposób na kanapkę w...
Pomysł na śniadanie: wyszukane tosty, zaskakujące kanapki
Macie wrażenie, że znowu szykujecie na śniadanie to samo? Brakuje Wam pomysłów na smaczne danie, które będzie proste do wykonania, ale zaskakujące w smaku?...
Jaki rozmiar roweru wybrać? Na co zwrócić uwagę?
Bezpieczeństwo i komfort jazdy na rowerze są ściśle powiązane ze sprzętem, na jakim się poruszasz na swojej trasie. Jaki rozmiar roweru wybrać, aby jeździć z...
3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!
Nieodpowiednie gotowanie ryżu może zaszkodzić twojemu zdrowiu. Ważne jest zarówno przygotowanie go do gotowania, sam proces gotowania, jak i odpowiednie...
Rybiki cukrowe często pełzają po łazienkach i kuchniach. Tak się ich pozbędziesz
Rybiki cukrowe zwane są srebrzykami ze względu na połyskujące łuski na powłoce. Prowadzą tryb nocny, rzadko da się je więc wyłapać w ciągu dnia. Uwielbiają...
Darmowa podróż po Europie znów możliwa! Sprawdź, jak to działa i nie przegap szansy
Darmowy superbilet na pociągi w całej Europie o wartości 1230 zł, ogromne zniżki na noclegi, wyżywienie, a nawet bilety do atrakcji, możliwość zabrania w podróż...
Zepsuty miód, czy to w ogóle jest możliwe?
Miód ma całkiem długą datę przydatności, a jeśli słoik będzie szczelnie zamknięty i odpowiednio przechowywany, miód można jeść nawet po określonej dacie. Zdarza...
Ziemniaki - gotowane, pieczone czy smażone?
Ziemniaki są cennym źródłem wielu istotnych składników odżywczych, takich jak błonnik, potas, polifenole (antyoksydanty), witamina C. Jednak sposób, w jaki są...
Glutenowy zawrót głowy. Zobacz, co można przygotować z produktów żytnich
Spożywanie produktów żytnich przynosi wiele korzyści naszemu organizmowi. Są one bogate w błonnik, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne, takie jak...
Orkisz – złoto wśród zbóż
Orkisz należy do najstarszych gatunków pszenicy. Współczesne badania naukowe dowodzą, że jest najzdrowszy ze wszystkich rodzajów zbóż. Posiada optymalną ilość...
Chleb i woda – nie ma głoda, czyli wszystko co trzeba wiedzieć o chlebie
Najwyższa pora rozgrzewać piekarniki, odkręcać słoiki z zakwasem i zrobić chleb! Aromat świeżo upieczonego chleba budzi w nas wspomnienia ciepła rodzinnego...
Ziemniak nie tylko z masłem
Trudno oprzeć się ziemniakom, zwłaszcza w sezonie letnim. Przygotowywane na wiele sposobów, najbardziej smakują w najprostszej postaci, doprawione świeżymi...
Pogotowie kulinarne: wszystko o drożdżach
Czym różnią się drożdże świeże od suchych (instant), jak przeliczać ilość drożdży świeżych na suche i odwrotnie oraz jak zrobić dobry zaczyn drożdżowy....
Poznaj kulinarne typy i odmiany ziemniaków
Ziemniak ziemniakowi nierówny! Które ziemniaki nadają się do pieczenia lub smażenia, a które na kluski bądź do sałatki? W wyniku wieloletniego krzyżowania i...
Przepis na pyszne pampuchy
Pamiętacie jeszcze pampuchy? To pyszne bułeczki drożdżowe, które przygotowuje się na parze. Znane także jako parowańce lub pączki na parze. Zobaczcie przepis...
Burak – jedz i pij go na zdrowie!
Burak. To niepozorne warzywo, przez lata obecne w tradycyjnej kuchni, dziś odkrywamy na nowo jako źródło kulinarnych inspiracji i dobroczynnych składników. I...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Restauracje
Dodano 3 dni temu w kategorii Okulista
Dodano 3 dni temu w kategorii Drzwi
Dodano 3 dni temu w kategorii Przedszkola