https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne. Kasza ze śliwkami i orzechami [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich Niewiarów
Przepis na kaszę ze śliwkami i orzechami.

Choć KGW w Niewiarowie działa od niedawana, panie są już znane z pysznych ciast i przekąsek. Prężnie uczestniczą w imprezach organizowanych na terenie gminy Gdów, ale nie tylko. Na Wigilię polecają kaszę ze śliwami.

Składniki

  • 30 dag kaszy jaglanej
  • 20 dag śliwek wędzonych lub suszonych
  • 10 dag cukru
  • 10 dag orzechów
  • 1/2 kostki masła

Wykonanie
Kaszę ugotować w niewielkiej ilości wody, owoce uprażyć. Orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do gęślarki. Na wierzch poukładać części śliwek, posypać płatkami masła. Piec około 30 min. w temperaturze ok. 180 stopni.

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz też:

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska