5 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Karp w galarecie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ef/51/5fd0b7ca87859_o_large.jpg)
fot. Fot Maciej Jeziorek
Potrawy wigilijne. Najlepsze przepisy na pyszne dania wigilijne [TOP 12] 20.12.20
Karp w galarecie
Składniki
1 karp
1/4 l octu
1 l przegotowanej wody
1,5 łyżki soli
3 łyżki cukru
3 cebule pokrojone w plasterki
ziele angielskie
4 liście laurowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki oprócz karpia zagotować razem i ostudzić.
- Obrać karpia i pokroić w dzwonka.
- Następnie przełożyć karpia do słoików i zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Włożyć zakręcone słoiki do wody, doprowadzić do wrzenia i gotować pięć minut.
- Przełożyć słoiki w zimne miejsce. Zostawić na dwa tygodnie. Po tym czasie ryby w galarecie będą gotowe do spożycia.