MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp w galarecie...
fot. Fot Maciej Jeziorek

Potrawy wigilijne. Najlepsze przepisy na pyszne dania wigilijne [TOP 12] 20.12.20

Karp w galarecie

Składniki
1 karp
1/4 l octu
1 l przegotowanej wody
1,5 łyżki soli
3 łyżki cukru
3 cebule pokrojone w plasterki
ziele angielskie
4 liście laurowe

Przygotowanie


- Wszystkie składniki oprócz karpia zagotować razem i ostudzić.

- Obrać karpia i pokroić w dzwonka.

- Następnie przełożyć karpia do słoików i zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Włożyć zakręcone słoiki do wody, doprowadzić do wrzenia i gotować pięć minut.

- Przełożyć słoiki w zimne miejsce. Zostawić na dwa tygodnie. Po tym czasie ryby w galarecie będą gotowe do spożycia.

Zobacz również

Najlepsze MEMY po meczu Polski z Francją na EURO 2024. Zobacz!

Najlepsze MEMY po meczu Polski z Francją na EURO 2024. Zobacz!

Kręgielnia Split w Radomiu pełna piłkarskich emocji [ZDJĘCIA]

Kręgielnia Split w Radomiu pełna piłkarskich emocji [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie zgadniesz, co działa na mech! Zobacz, jak pozbyć się zielonego nalotu na zawsze

Nie zgadniesz, co działa na mech! Zobacz, jak pozbyć się zielonego nalotu na zawsze

Rafał Boguski przejął Świt Krzeszowice i przed nowym wyzwaniem czuje ekscytację

ROZMOWA
Rafał Boguski przejął Świt Krzeszowice i przed nowym wyzwaniem czuje ekscytację

Na krakowskich Błoniach zaczęły się... sianokosy

Na krakowskich Błoniach zaczęły się... sianokosy