MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp w galarecie...
fot. Fot Maciej Jeziorek

Potrawy wigilijne. Najlepsze przepisy na pyszne dania wigilijne [TOP 12] 20.12.20

Karp w galarecie

Składniki
1 karp
1/4 l octu
1 l przegotowanej wody
1,5 łyżki soli
3 łyżki cukru
3 cebule pokrojone w plasterki
ziele angielskie
4 liście laurowe

Przygotowanie


- Wszystkie składniki oprócz karpia zagotować razem i ostudzić.

- Obrać karpia i pokroić w dzwonka.

- Następnie przełożyć karpia do słoików i zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Włożyć zakręcone słoiki do wody, doprowadzić do wrzenia i gotować pięć minut.

- Przełożyć słoiki w zimne miejsce. Zostawić na dwa tygodnie. Po tym czasie ryby w galarecie będą gotowe do spożycia.

Zobacz również

Jedenaście medali wojowników z grupy Adamusik Team w mistrzostwach Polski

Jedenaście medali wojowników z grupy Adamusik Team w mistrzostwach Polski

Zespół ATMASFERA w ogrodach Pałacyku Zielińskiego. Wielu kielczan na koncercie [FOTO]

Zespół ATMASFERA w ogrodach Pałacyku Zielińskiego. Wielu kielczan na koncercie [FOTO]

Polecamy

Autobus z napędem wodorowym będzie jeździł na drodze do Morskiego Oka

Autobus z napędem wodorowym będzie jeździł na drodze do Morskiego Oka

Cracovia nie chce przepłacać, ale ma czym zachęcić piłkarzy

Cracovia nie chce przepłacać, ale ma czym zachęcić piłkarzy

Asterix i Obelix powracają, tym razem w serialu Netflix – zobacz pierwszy kadr

Asterix i Obelix powracają, tym razem w serialu Netflix – zobacz pierwszy kadr