https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne. Suszone owoce z likierem Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

mad
Suszone owoce w likierze.
Suszone owoce w likierze. Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Przepis na suszone owoce z likierem i sokiem pomarańczowym.

Przepisem na suszone owoce z likierem na wigilijny stół podzieliły się panie z Koła gospodyń Wiejskich z Konaszówki.

Składniki

  • po 10 dag śliwek kalifornijskich, suszonych jabłek, moreli i gruszek
  • cynamon
  • kilka goździków
  • 3 łyżki cukru
  • mały kieliszek likieru pomarańczowego
  • 1 szklanka syropu pomarańczowego

Wykonanie
Śliwki przed namoczeniem dokładnie opłukać. Owoce namoczyć w zimnej wodzie, dokładnie osączyć na sicie. Zagotować ok. 1/2 l wody z dodatkiem goździków, cukru i syropu pomarańczowego. Wrzucić owoce, podgotować 5 minut na małym ogniu. Owoce przełożyć do salaterki, polać likierem, posypać cynamonem.

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska