Przepisem na suszone owoce z likierem na wigilijny stół podzieliły się panie z Koła gospodyń Wiejskich z Konaszówki.
Składniki
- po 10 dag śliwek kalifornijskich, suszonych jabłek, moreli i gruszek
- cynamon
- kilka goździków
- 3 łyżki cukru
- mały kieliszek likieru pomarańczowego
- 1 szklanka syropu pomarańczowego
Wykonanie
Śliwki przed namoczeniem dokładnie opłukać. Owoce namoczyć w zimnej wodzie, dokładnie osączyć na sicie. Zagotować ok. 1/2 l wody z dodatkiem goździków, cukru i syropu pomarańczowego. Wrzucić owoce, podgotować 5 minut na małym ogniu. Owoce przełożyć do salaterki, polać likierem, posypać cynamonem.
Źródło: Agencja TVN
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?