Cukinia - im jest młodsza, tym smaczniejsza! To zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Można ją smażyć, dusić lub wykorzystać w muffinkach. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Iwony Borowiec.

Składniki
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody
- "mniejsze pół" szklanki oleju
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1 szklanka startej, młodej cukinii
- 3/4 szklanki mleka koziego, krowiego, roślinnego lub soku jabłkowego tłoczonego
Wykonanie
Suche składniki pomieszać. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce. Warzywa dodać do składników suchych, dolać płynne i wymieszać. Nałożyć do foremek wysmarowanych olejem lub wyłożonych papilotkami. Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.

Wideo