https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy z makaronem. Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami: brokułem, fasolką i cukinią [PRZEPIS]

mad
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki i smaczny obiad.
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki i smaczny obiad. Fot. Katarzyna Skuta
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki wiosenny obiad. Zobaczcie przepis!

Potrawy z makaronem. Dania z makaronem są szybkie, smaczne i tanie! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Katarzyny Skuty na makaron z zielonymi warzywami.

Składniki

  • opakowanie makaronu tagiatelle
  • pół brokuła
  • 1/3 opakowania fasolki szparagowej
  • mała cukinia
  • 400 ml śmietanki 30 proc.
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka parmezanu
  • sól, pieprz

Wykonanie
Nastawić makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić brokuł (same małe różyczki), po chwili dodać fasolkę. Smażyć chwilę, posolić, popieprzyć, dodać przeciśnięty czosnek. Wlać 2 łyżki wody, zmniejszyć ogień do minimum, przykryć patelnię i dusić warzywa. Po ok. 10 minutach dodać pokrojoną cukinię. Wymieszać. Wlać śmietanę, zwiększyć ogień do maksimum. Jak się śmietana zagotuje, dodać łyżkę parmezanu, zamieszać, poczekać aż zgęstnieje. Gotowym sosem polać makaron.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska