Kto z nas nie lubi dań z makaronem! Są proste i pyszne w wykonaniu. Klopsiki z makaronem, zaproponowane przez naszą Czytelniczkę Aleksandrę Faiks są grzechu warte! Zobaczcie przepis!
Składniki
- makaron tagliatelle
- 50 dag mięsa mielonego
- 400 ml przecieru domowego
- 50 g startego twardego sera
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- pół kulki mozarelli
- zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wykonanie
Cebulkę pokroić na małą kostkę, wrzucić do miski z mięsem mielonym. Dodać również ser, wyciśnięty czosnek, bułkę tartą oraz zioła. Doprawić do smaku. Z wyrobionego mięsa formować niewielkie kulki. Przecier doprawić i podgrzać. Kulki usmażyć na oliwie, gdy będą gotowe – zalać przecierem. Dodać ugotowany makaron. Wymieszać, podać z mozarellą.
Zobacz koniecznie!

Wideo