- Tę sałatkę robi się szybko, ale jest wyjątkowo smaczna - mówi Katarzyna Skuta z Krakowa.
Składniki
- 2 garście rukoli
- 2 ugotowane lub upieczone buraki
- kulka mozzarelli lub sera koziego
- oliwa z oliwek
- nasiona dyni
- sól, pieprz,
- sok z cytryny
Wykonanie
Buraki upiec w folii lub ugotować do miękkości i wystudzić. Nasiona uprażyć na suchej patelni. Rukolę ułożyć na talerzu, dodać kawałki buraka oraz ser. Sałatkę posypać nasionami dyni, polać oliwą z oliwy. Na końcu przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Źródło: Dzień Dobry TVN
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?