Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Sałatka z pieczonym burakiem, serem kozim i rukolą [PRZEPIS]

mad
Katarzyna Skuta
Sałatka z pieczonym burakiem, serem kozim i rukolą.

- Tę sałatkę robi się szybko, ale jest wyjątkowo smaczna - mówi Katarzyna Skuta z Krakowa.

Składniki

  • 2 garście rukoli
  • 2 ugotowane lub upieczone buraki
  • kulka mozzarelli lub sera koziego
  • oliwa z oliwek
  • nasiona dyni
  • sól, pieprz,
  • sok z cytryny

Wykonanie
Buraki upiec w folii lub ugotować do miękkości i wystudzić. Nasiona uprażyć na suchej patelni. Rukolę ułożyć na talerzu, dodać kawałki buraka oraz ser. Sałatkę posypać nasionami dyni, polać oliwą z oliwy. Na końcu przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Źródło: Dzień Dobry TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska