https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Sałatka z pieczonym burakiem, serem kozim i rukolą [PRZEPIS]

mad
Katarzyna Skuta
Sałatka z pieczonym burakiem, serem kozim i rukolą.

- Tę sałatkę robi się szybko, ale jest wyjątkowo smaczna - mówi Katarzyna Skuta z Krakowa.

Składniki

  • 2 garście rukoli
  • 2 ugotowane lub upieczone buraki
  • kulka mozzarelli lub sera koziego
  • oliwa z oliwek
  • nasiona dyni
  • sól, pieprz,
  • sok z cytryny

Wykonanie
Buraki upiec w folii lub ugotować do miękkości i wystudzić. Nasiona uprażyć na suchej patelni. Rukolę ułożyć na talerzu, dodać kawałki buraka oraz ser. Sałatkę posypać nasionami dyni, polać oliwą z oliwy. Na końcu przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Źródło: Dzień Dobry TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska