MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowym szefa kuchni...
fot. Fot. archiwum

Przepis na obiad. TOP 15 obiadów na październik. Obiady tanie i pyszne w sam raz na jesień

Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowym szefa kuchni

Składniki na placki
3 młode cukinie
2 jajka
pęczek szczypiorku
2 ząbki czosnku
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki bułki tartej
szczypta soli i pieprzu
olej rzepakowy

Składniki na sos koperkowy
200 gram śmietany 18% BIO od OSM Piątnica
pęczek koperku
szczypta soli i pieprzu

Wykonanie
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć wodę, dodać jajka, pokrojony szczypiorek, rozdrobniony czosnek, mąkę oraz bułkę tartą. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość dokładnie wymieszać. Kolejno przygotować dip – śmietanę połączyć z posiekanym koperkiem i doprawić do smaku. Uformować średniej wielkości placki i smażyć na rozgrzanym oleju aż do momentu uzyskania złotego koloru z obu stron. Podawać z dipem i udekorować gałązką świeżego koperku.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Oceniamy piłkarzy Wisły za cały sezon 2023/2024. Liczyła się liga i Puchar Polski

Oceniamy piłkarzy Wisły za cały sezon 2023/2024. Liczyła się liga i Puchar Polski

Oceniamy piłkarzy Wisły za cały sezon 2023/2024. Liczyła się liga i Puchar Polski

Oceniamy piłkarzy Wisły za cały sezon 2023/2024. Liczyła się liga i Puchar Polski

Polecamy

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

IV LIGA PIŁKARSKA. Rezerwa Wisły Kraków, świeżo upieczony mistrz, remisuje w Ryczowie

IV LIGA PIŁKARSKA. Rezerwa Wisły Kraków, świeżo upieczony mistrz, remisuje w Ryczowie

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu