Nie ma jak domowy obiad! Co przygotować tanio i pysznie? Jak wykorzystać mnogość jesiennych warzyw?
Znajdziecie tu przepisy na jesienne obiady:
- Pieczony kalafior na ostro
- Kotlety z kalafiora
- Papryka faszerowana kurczakiem
- Leczo tradycyjne
- Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowym
- Musaka, czyli danie z bakłażanów, mięsa mielonego i pomidorów
- Pierogi z kurkami, soczewicą i czarnuszką
- Pęczak z dynią i grillowanym kurczakiem
- Kasza gryczana z kurczakiem, dynią i jarmużem
- Kaszotto z leśnymi grzybami, czipsami z jarmużu i świeżym rozmarynem
- Szybka tarta z brokułami
- Knedle ziemniaczane z morelami lub śliwkami
- Spaghetti z warzywami w sosie śmietanowo-serowym
- Bataty zapiekane z boczniakami i serem żółtym
- Gołąbki z kaszą gryczaną z grzybami w śmietanie
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Jesienią wyprawa na targ czy na stoisko z warzywami to czysta przyjemność. Półki i ławy uginają się od pięknych i smakowitych jesiennych rarytasów. Oczy cieszą czerwone i zielone jabłka, gruszki, a także soczyste śliwki. Marchewki, buraki i pietruszka są teraz wyjątkowo jędrne i świeże. A nad wszystkim królują pokaźne dynie. Październik to miesiąc, kiedy zdecydowanie warto sięgnąć po sezonowe dary natury!
Kupuj w dobrej cenie!

Wideo